10 juni 2023 Peukmeuk opruimdag

Vandaag zijn we de actie " Zeelst peukenvrij " gestart.

Om 12 uur begonnen 6 zappers aan het karwei om het hele uitgaansgebied in de kern van Zeelst peukenvrij te maken. Alle peuken op de straten, stoepen, bosjes en boomspiegels moesten er aan geloven. Om half 2 was het karwei geklaard en hadden we minstens 2000 peuken opgeraapt.

Om 14.00 uur werden aan de café-eigenaren de potten met speelzand overhandigd die gesponsord waren door tuincentrum Coppelmans.

Wethouder Marielle Giesbertz (foto rechts) en de voorzitter van Stichting GoClean Veldhoven Harry Welp, hielden een kort woordje over nut en noodzaak van deze actie. Deze potten komen op de terrassen van de cafés te staan zodat klanten de peuk in de pot kunnen gooien. Ook werd een van de twee interactieve asbakken in gebruik genomen door wethouder Marielle Giesbertz. Zij gooide enkele peuken heel neutraal in de vakken van zowel Ajax als PSV.

De bezoekers van de terrassen kunnen op deze ludieke manier hun voorkeur aangeven met behulp van hun peuk. Zo komt ie in ieder geval niet op straat.

We hopen dat deze actie succesvol is en we bedanken de café- eigenaren voor hun medewerking en hopen dat zij hun klanten wijzen op de actie.

Als aanvulling op onze actie "Zeelst uitgaanscentrum peukenvrij", hebben we 30 juni 2023 weer iets toegevoegd. Naast het plaatsen van grote potten met zand op alle terrassen, het ophangen van 2 interactieve asbakken waar je met je peuk een voorkeur kunt aangeven, zijn we vandaag aan de slag gegaan met het plaatsen van schilderingen op de straat bij allerlei putten. Terwijl we dit aan het doen waren, kregen we veel positieve reacties.

Komende weken gaan we in meerdere wijken en plekken dit logo plaatsen.

De strijd tegen de peuken gaat door!